Fietsen

De Montagne Bourbonnaise is een middengebergte dat begint op 500 meter hoogte en eindigt op de top van de Puy de Montoncel op 1287 meter. De Montagne wordt aan beide kanten ingesloten door de rivieren Allier en Loire. Aan de westkant van het gebergte ligt de vallei van de Allier, en aan de oostkant van de Loire.

Het gebied is nog redelijk onbekend bij de Nederlandse fietsers, maar het wordt tijd dat hier snel verandering in komt. De regio leent zich uitstekend voor zowel wegfietsers als VTT'ers. Pittige beklimmingen met flinke stijgingspercentages, of koersen over vlakke wegen met wat vals plat.

Voor de wegfietsers is er een grote diversiteit aan verschillende parcours. Doordat het landschap erg afwisselend is, liggen vele gevarieerde routes hier binnen handbereik. Als recreant of ter voorbereiding op het hooggebergte heeft de Montagne Bourbonnaise veel te bieden.

Diverse routes zijn aanwezig of anders te downloaden via openrunner, wikiloc of strava.

 

Powered by Wikiloc

Wat voor de wegfietser geldt, geldt zeker ook voor de VTT'er. De bosrijke en heuvelachtige omgeving is het decor voor honderden kilometers aan verharde en onverharde paden. Voor ieder wat wils.

Om u te overtuigen hiernaast een impressie van deze regio op de fiets.

Reacties zijn gesloten.