Montagne Bourbonnaise

De Montagne Bourbonnaise

De Montagne Bourbonnaise heeft een landklimaat. Dit betekent strenge winters en warme zomers.De temperaturen liggen in de zomer tussen de 25°C en 35°C. Een verkoelende bries uit de bergen zorgt ervoor dat het aangenaam blijft. Het voor- en najaar is erg zacht. Temperaturen van 21°C zijn eind oktober geen uitzondering. De heuvels met de vele beukenbossen, veranderen in een kleurrijk palet en zorgen voor een prachtig schouwspel. De Montagne Bourbonnaise is een middengebergte dat begint op 500 meter hoogte en eindigt op de top van de Puy de Montonçel op 1287 meter. Het gebied biedt voldoende mogelijkheden voor allerlei sportieve activiteiten, zowel zomers als in de winter. Zo zijn er in St. Nicolas des Biefs (10 minuten van La Chabanne) enkele prachtige klimrotsen. De bossen van de Montagne Bourbonnaise nodigen uit tot lange wandelingen en pittige mountainbike tochten. In de winter, veranderen de bergen in een ideaal wintersportgebied. Er zijn talrijke uitgestrekte langlauf routes en een skistation.

La loge des gardes

Op 10 kilometer afstand van La Chabanne ligt la Loge des Gardes. Dit kleine skistation (1200m) heeft enkele skiliften en eenvoudige afdalingen. Vooral voor de beginnende skieër en kinderen is het een ideaal gebied. In de zomer is het station geopend met allerlei leuke outdoor activiteiten voor jong en oud zoals een klimpark, tokkelbaan en afdalingen op speciale fietsen en skate-boards. Hieronder een korte impressie.

Plan d'eau

Ook bij het stuwmeer Plan d'Eau, kunt u sportieve activiteiten ondernemen, zoals kanoën en waterfietsen. Er is ook een klimpark, met spectaculaire tokkelbaan over het meer. Plan d'Eau ligt op ongeveer 7 km. afstand van La Chabanne. Het is ook voor kinderen, een leuke plek om bij het water, de dag door te brengen. Er is voldoende ruimte om in het gras te liggen en er is ook een klein speeltuintje. Verder zijn er nette toiletten en een kleine bar. U kunt er ook een prachtig aangelegde wandeling rondom het meer maken en de stuw van dichtbij bekijken.

Châtel-Montagne

Ons dorp Châtel Montagne, is zeker de moeite waard, om te bezoeken. De prachtige Romaanse Kerk, nodigt uit om ook van binnen bewonderd te worden. In het Maison de Patrimoine is het Office du Tourisme gevestigd en zijn gedurende het hele jaar, verschillende kunstexposities te bezichtigen. Op de bovenste verdieping is een permanente expositie, over de historie en de restauratie van de kerk.

Vichy

Wilt U meer kunst en cultuur of gewoon een dagje gezellig winkelen, dan biedt Vichy voldoende mogelijkheden. Een leuke stad met vele architectonische juweeltjes. Vichy, ofwel klein Parijs, staat bekend om haar warmwaterbronnen. In het hart van de stad, vindt U enkele luxueuse thermenbaden. Verder is het heerlijk wandelen in het prachtige stadspark, om vervolgens aansluitend, aan de oever van de rivier de Allier een drankje te nemen.

Côte Roannaise

De Côte Roannaise is een wijngebied op de oostelijke helling van de Montagne Bourbonnais op ongeveer 20 minuten rijden van La Chabanne. Een prachtig gebied, met talloze pittoreske dorpjes en veel wijnboeren waar u de regionale wijnen kunt proeven.

Overige

 

Reacties zijn gesloten.